.. samen plannen

LEAN plannen in de bouw, samen werken aan maximaal resultaat!

Een project realiseren zoals het door het projectteam bedacht is; op tijd, de juiste kwaliteit en met marge‘; dat is het doel van deze activiteit.

Bij het ‘samen plannen’ draait het primair niet om het maken van de planning zelf, maar om het team dat met het project aan de slag gaat.

Samen plannen gebeurt omdat;

  • de projectdeelnemers elkaar goed moeten kennen om een team te vormen
  • te ervaren dat de creativiteit van de groep is groter dan van één individu
  • de meeste kansen liggen in de voorbereiding
  • een goede voorbereiding geeft rust en resultaat op de bouwplaats

Grip op de voortgang in een bouwproject, zowel in de activiteiten op kantoor als op de bouwplaats wordt verkregen door afspraken te maken en deze na te komen. De plaats voor deze afspraken; de planning.

De planning is soms veel meer dan een ‘voortgangsdocument’. De planning informeert wie – wanneer – wat gaat doen, maar bovenal welke knelpunten te verwachten zijn, welke oplossingen er voor bedacht zijn en welke relaties bepaalde activiteiten met andere hebben.

lean plannen in de bouwEen goede projectplanning wordt gemaakt voor het gehele project, dus ook voor de voorbereiding op kantoor; bij alle deelnemers.

Gedurende het project ontstaan nieuwe inzichten; door de planning flexibel op te stellen, kunnen deze inzichten en actuele ontwikkelingen eenvoudig en snel verwerkt worden. Hierdoor is de status van de planning altijd actueel en weet iedereen waar men aan toe is.

Mijn aanbod in bestaat uit 2 onderdelen;

  1. Een training LEAN plannen
  2. Het begeleiden van een planning sessie

De training LEAN plannen
De training bestaat uit een stuk theorie, een oefening en het toepassen van deze methodiek in een actueel project van de organisatie.
Deze training is ontwikkeld voor UTA medewerkers, zoals projectleiders, werkvoorbereiders en uitvoerders bij bouwbedrijven, installatiebedrijven en andere bouwgerelateerde organisaties.
De deelnemers ontvangen voldoende tips om zelfstandig een planningssessie te kunnen uitvoeren en tijdens uitvoering ochtendsessies te organiseren.
De training kan in een 4 en in een 8 uur variant worden verzorgd.

Begeleiden van een planning sessie
Wilt u dat ik een planning sessie voor u organiseer en begeleid? Dat kan, neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek zodat we uw behoefte kunnen doorspreken.
Informeer naar de kosten en mogelijkheden voor uw project:

Hans de Waay
06-22668148 of hans@dewaay.nl